Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твЙордан Бъчваров, клетъчен биолог, говори по скайп

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твЙордан Бъчваров, клетъчен биолог, говори по скайп
Коментари Харесай

Клетъчен биолог: Ваксината има неясни ефекти в бъдеще, но кой гарантира, че всеки ще оцелее от вируса без нея

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър 7/8 тв

Йордан Бъчваров, клетъчен биолог, приказва по скайп от чужбина за предаването " Студио Хъ " по телевизия 7/8 по най-нашумялата и мъчителна тематика сега - имунизирането:

" Вирусните частици събличат своята обвивка и в нашите кафези навлиза техният геном - ДНК или РНК. Те принуждават клетката да стартира да създава вируси, вместо лични белтъци.Когато клетката се изпълни с вируси, тя се раздира и се заразяват прилежащите кафези. Ако вроденият имунитет не се оправи, се включва добитият. Той се базира на Т клетките. Те създават имуноглобулин, който се създава в кръвната плазма и по повърхността на лигавиците. Нашето тяло може да унищожи вируса като унищожи инфектираните кафези. 

Да се надяваме, че имунизацията да се окаже ненужна. Но резултатът от реваксинацията и педизвиканият Т клетъчен именитет към момента е неразбираем. 

Относно сигурността на имунизацията, да тя може да крие рискове, които да се проявят и след години. Но кой може да подсигурява, че всеки един от нас ще оцелее от вируса?! 

Аз го прекарах леко - за два дни с болки в мускулите, мощно главоболие, с настинка, само че без температура. Евентуалните увреждания след прекарването му са доста тежки - белодробни фибрози, сърдечна непълнота, неврологични увреждания, евентуален стерилитет при мъжете. Всеки да си реши дали по натурален метод или посредством ваксина ще се пребори. Разликата сред грипния вирус и този е доста основна. Заболяването не протича еднотипно при всички. Вирусът вади на показ и доста хронични болести ", разяснява биологът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР